Cultuureducatie is al menig jaar niet meer weg te denken op de Hubertusschool. Cultuureducatie is meer dan een project alleen. Alle vieringen binnen onze school hebben hiermee te maken. We zijn blij om te zien dat de betrokkenheid bij deze vieringen/projecten, zowel bij kinderen, ouders als leerkrachten hoog is.
Naast de jaarlijks terugkerende culturele weken, wordt cultuureducatie ook door menig leerkracht gebruikt tijdens de lessen. En dan niet alleen bij tekenen, handvaardigheid en muziek, maar ook bij geschiedenis: cultureel erfgoed, onder meer in de vorm van een (historische) stadswandeling; bij taal: verhalen en gedichten e.d. (zowel lezen als schrijven); (voor)lezen bij begrijpend lezen en ga zo maar door.
De Culturele Weken komen jaarlijks terug. Het ene jaar uitgebreider dan het andere. We streven ernaar dat alle kinderen in hun schoolloopbaan met zoveel mogelijk disciplines in aanraking komen.
Via het hoofdmenu > foto's zijn er een aantal foto's te zien die met eerdere ICC-projecten te maken hebben.

Een culturele groet van Winna Moonen-Potalivo,
Interne Cultuur Coördinator (ICC) van de Hubertusschool.

Vlinders