Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Ieder kind doet dit op z'n eigen manier en in z'n eigen tempo. Op de basisschool leren kinderen veel nieuwe vaardigheden. Om deze vaardigheden te beheersen is voldoende ontwikkeling van de motoriek nodig. Soms hebben kinderen moeite met het uitvoeren van bepaalde motorische vaardigheden. Denk hierbij aan: onzekerheid bij bewegen, onrustig bewegingsgedrag (niet stil kunnen zitten), veel vallen, houterige motoriek, moeite met grof motorische taken zoals springen, hinkelen, huppelen, bal gooien en vangen. Maar er kunnen ook problemen zijn bij fijn motorische taken, zoals nog niet netjes kunnen tekenen, kleuren, knippen, niet leesbaar schrijven, of pijn tijdens het schrijven. Wanneer er op school problemen in de motorische ontwikkeling zijn, kan een kinderfysiotherapeut hierbij helpen.
Mwt ingang van november 2017 biedt Fysiotherapie Daelenbroeck kinderfysiotherapeutische begeleiding aan op de school van uw kinderen. Marjo Schoonenberg en Rowena van de Meeberg hebben beide vele jaren ervaring in het behandelen van kinderen en zijn beiden geregistreerd in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Werkwijze
Tijdens de eerste afspraak begint de kinderfysiotherapeut met een intake-gesprek, waarbij één van de ouders aanwezig dient te zijn. De kinderfysiotherapeut zal uw kind spelenderwijs onderzoeken, gericht op uw vraag. Door middel van een motorische observatie en lichamelijk onderzoek, het afnemen van gestandaardiseerde tests en mogelijk ook via het invullen van vragenlijsten, krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorische niveau. Aan het eind van het onderzoek volgt een advies en zullen we samen met u bepalen of de kinderfysiotherapeutische behandeling zal worden ingezet.
In de behandeling wordt er op een speelse wijze gewerkt aan de verbetering van houding en/of motoriek. De kinderfysiotherapeut maakt hierbij gebruik van kindvriendelijk materiaal, wat aansluit bij de leeftijd van uw kind. Om uw kind beter te kunnen begeleiden kan er, met uw toestemming, overleg plaatsvinden met de leerkracht en/of intern begeleider van de school. Ook kan het noodzakelijk zijn samen te werken met andere disciplines zoals: arts, logopedist, ergotherapeut, orthopedagoog, psycholoog of maatschappelijk werkende. Om onze behandeldoelen en -resultaten goed te blijven volgen, plannen we met regelmaat tussenevaluaties en op het einde van de begeleiding vindt een eindevaluatie plaats. Tijdens deze evaluaties dient een ouder aanwezig te zijn. Wanneer u liever de behandeling in de fysiotherapiepraktijk laat plaatsvinden, dan kan dit natuurlijk ook. U bent daarnaast niet gebonden om het kind door de therapeut te laten behandelen die op school werkt. In vakanties kan de therapie worden voortgezet.

Directe toegankelijkheid fysiotherapie
Sinds 1 januari 2006 is onze praktijk direct toegankelijk geworden. Dat betekent dat u geen verwijsbrief meer nodig heeft om bij ons een afspraak te maken. U mag uiteraard wel met een verwijzing van huisarts of specialist komen, maar het is niet meer noodzakelijk.

Wordt kinderfysiotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?
Elk kind heeft vanuit zijn basisverzekering recht op 18 behandelingen kinderfysiotherapie per indicatie. Meer behandelingen kunnen vanuit de aanvullende verzekeringen worden vergoed. Bij kinderfysiotherapie wordt NIET eerst het eigen risico aangesproken. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Informatie
Kijk eens op onze website voor meer informatie over kinderfysiotherapie. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u terecht bij onze kinderfysiotherapeuten Marjo Schoonenberg en Rowena van de Meeberg.

Kinderfysiotherapie Daelenbroeck [0475-350155]
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.fysiotherapiedaelenbroeck.nl